Sök efter recept

Porkkana-mantelikakku

Porkkana-mantelikakku
Portioner
Ohje
  • 5 munaa
  • 2.5 dl fariinisokeria
  • 1.5 dl mantelijauhetta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0.5 sitruunan mehu
  • 250 g porkkanaa raastettuna
  • 100 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
  • 0.5 dl tomusokeria
  • Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija noin 23 cm).
  • Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää munavaahtoon kuiva-aineseos, sitruunamehu ja porkkanaraaste varovasti taikinaa puuhaarukalla käännellen.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50 – 60 minuuttia.
  • Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kumoamista.
  • Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri ja päällystä jäähtynyt kakku seoksella. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki: Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset