Porkkana-mantelikakku
Annosmäärä
Ohje
- 5 munaa
- 2.5 dl fariinisokeria
- 1.5 dl mantelijauhetta
- 1 dl korppujauhoja
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 0.5 sitruunan mehu
- 250 g porkkanaa raastettuna
- 100 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
- 0.5 dl tomusokeria
- Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisija noin 23 cm).
- Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää munavaahtoon kuiva-aineseos, sitruunamehu ja porkkanaraaste varovasti taikinaa puuhaarukalla käännellen.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50 – 60 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kumoamista.
- Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri ja päällystä jäähtynyt kakku seoksella. Säilytä jääkaapissa.
Vinkki: Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset