Porkkana-kookoshalva
Portioner
Ohje
- 500 g porkkanoita raastettuna
- 2 rkl öljyä tai margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 dl kookosmaitoa tai tavallista maitoa
- 2 tl kardemummaa
- 1 dl korintteja tai rusinoita
- 1 dl mantelijauhetta tai –rouhetta
- pistaasipähkinöitä
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa ja kypsennä porkkanaraastetta kattilassa, kunnes neste on haihtunut ja raaste saanut hieman väriä.
- Lisää sokeri, maito, kardemumma, korintit sekä mantelijauhe. Keitä noin 15 minuuttia usein sekoitellen, kunnes seos sakenee puuromaiseksi.
- Tarjoa jäähdytettynä jälkiruokana esim. jäätelön, kermavaahdon tai teen kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Jälkiruoat, makeiset, Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vegetaariset ohjeet