Hae reseptiä

Porkkana-kookoshalva

Porkkana-kookoshalva
Annosmäärä
Ohje
  • 500 g porkkanoita raastettuna
  • 2 rkl öljyä tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kookosmaitoa tai tavallista maitoa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 dl korintteja tai rusinoita
  • 1 dl mantelijauhetta tai –rouhetta
  • pistaasipähkinöitä
  • Kuori ja raasta porkkanat.
  • Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa ja kypsennä porkkanaraastetta kattilassa, kunnes neste on haihtunut ja raaste saanut hieman väriä.
  • Lisää sokeri, maito, kardemumma, korintit sekä mantelijauhe. Keitä noin 15 minuuttia usein sekoitellen, kunnes seos sakenee puuromaiseksi.
  • Tarjoa jäähdytettynä jälkiruokana esim. jäätelön, kermavaahdon tai teen kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vegetaariset ohjeet