Porkkana-juustopiirakka
Portioner
Taikina
- 80 g margariinia
- 1 dl perunasosetta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 500 g porkkanoita karkeaksi raastettuna tai ohuina suikaleina
- 1 sipuli(a)
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl yrttisuolaa
- maustemitallinen jauhettua muskottipähkinää
- 200 g ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
- 2 munaa
- 1.5 dl kevytmaitoa
- 2 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa
- Sekoita rasvasta, perunasoseesta ja jauhoista tasainen taikina. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Pehmitä porkkanaraaste ja sipuli kasviöljyssä paistinpannussa.
- Mausta. Levitä jäähtynyt seos pohjan päälle.
- Sekoita liemen raaka-aineet tasaiseksi ja kaada vuokaan.
- Kypsennä uunissa 175-asteissa uunissa 40 – 50 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Suolaiset leivonnaiset