Sök efter recept

Porkkana-juustopiirakka

Portioner
Taikina
  • 80 g margariinia
  • 1 dl perunasosetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
Täyte
  • 500 g porkkanoita karkeaksi raastettuna tai ohuina suikaleina
  • 1 sipuli(a)
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl yrttisuolaa
  • maustemitallinen jauhettua muskottipähkinää
Kastike
  • 200 g ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
  • 2 munaa
  • 1.5 dl kevytmaitoa
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa
  • Sekoita rasvasta, perunasoseesta ja jauhoista tasainen taikina. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  • Pehmitä porkkanaraaste ja sipuli kasviöljyssä paistinpannussa.
  • Mausta. Levitä jäähtynyt seos pohjan päälle.
  • Sekoita liemen raaka-aineet tasaiseksi ja kaada vuokaan.
  • Kypsennä uunissa 175-asteissa uunissa 40 – 50 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Suolaiset leivonnaiset