Porkkana-juustokeitto
Portioner
Ohje
- 2 porkkanaa
- 0.5 kesäkurpitsa
- pala purjoa
- 1 tl öljyä
- 0.25 tl kurkumaa
- 7 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
- 50 g (viherpippuri)sulatejuustoa
- 0.5 dl perunamuusijauhetta
- persiljaa
- Pese, puhdista ja kuutioi porkkanat ja kesäkurpitsa.
- Halkaise purjo pituussuunnassa. Huuhtele ja viipaloi se.
- Kuumenna kattilassa öljy ja lisää siihen kurkuma. Lisää porkkanakuutiot ja kääntele niitä hetki kuumassa öljyssä.
- Lisää vesi ja kasvisliemivalmiste. Keitä kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä.
- Lisää kesäkurpitsa, purjo ja kuutioitu juusto. Keitä hiljalleen vielä viisi minuuttia.
- Lisää keittoon lopuksi perunamuusijauhe ja koristele persiljalla.
- Tarjoa täysjyväleivän, margariinin ja rasvattoman maidon kanssa.
Vinkki:
Voit korvata perunamuusijauheen kahdella suurella, jauhoisella perunalla. Lisää kuutioidut perunat keittoon heti aluksi ja anna kiehua rikki.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät