Hae reseptiä

Porkkana-juustokeitto

Annosmäärä
Ohje
  • 2 porkkanaa
  • 0.5 kesäkurpitsa
  • pala purjoa
  • 1 tl öljyä
  • 0.25 tl kurkumaa
  • 7 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio tai kasvisfondia
  • 50 g (viherpippuri)sulatejuustoa
  • 0.5 dl perunamuusijauhetta
  • persiljaa
  • Pese, puhdista ja kuutioi porkkanat ja kesäkurpitsa.
  • Halkaise purjo pituussuunnassa. Huuhtele ja viipaloi se.
  • Kuumenna kattilassa öljy ja lisää siihen kurkuma. Lisää porkkanakuutiot ja kääntele niitä hetki kuumassa öljyssä.
  • Lisää vesi ja kasvisliemivalmiste. Keitä kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä.
  • Lisää kesäkurpitsa, purjo ja kuutioitu juusto. Keitä hiljalleen vielä viisi minuuttia.
  • Lisää keittoon lopuksi perunamuusijauhe ja koristele persiljalla.
  • Tarjoa täysjyväleivän, margariinin ja rasvattoman maidon kanssa.

Vinkki:
Voit korvata perunamuusijauheen kahdella suurella, jauhoisella perunalla. Lisää kuutioidut perunat keittoon heti aluksi ja anna kiehua rikki.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät