Pienet perunapizzat
Portioner
Ohje
- 1 dl vettä
- 20 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- ripaus sokeria
- 2 dl tähteeksi jäänyttä perunasosetta
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 0.5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 5 keskikokoista perunaa
- (gourmet)suolaa
- mustapippuria myllystä
- tuoreita rosmariininoksia
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut aineet ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota peitettynä parikymmentä minuuttia.
- Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä ja jaa neljään osaan. Kauli ohuiksi pizzapohjiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita öljyn joukkoon. Sivele pizzapohjat valkosipuliöljyllä.
- Kuori ja leikkaa perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Pyöräytä perunasiivut valkosipuliöljyssä ja lado pizzapohjille limittäin.
- Ripota pinnalle hiutalesuolaa ja jauha myllystä mustapippuria. Lisää mausteeksi tuoreen rosmariinin oksia.
- Paista pikkupizzoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja pohjat ovat kypsiä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Suolaiset leivonnaiset