Sök efter recept

Pienet perunapizzat

Portioner
Ohje
  • 1 dl vettä
  • 20 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 2 dl tähteeksi jäänyttä perunasosetta
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
Täyte
  • 0.5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 5 keskikokoista perunaa
  • (gourmet)suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoreita rosmariininoksia
  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää muut aineet ja alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota peitettynä parikymmentä minuuttia.
  • Vaivaa taikinaa hetki kevyesti jauhotetulla pöydällä ja jaa neljään osaan. Kauli ohuiksi pizzapohjiksi.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita öljyn joukkoon. Sivele pizzapohjat valkosipuliöljyllä.
  • Kuori ja leikkaa perunat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Pyöräytä perunasiivut valkosipuliöljyssä ja lado pizzapohjille limittäin.
  • Ripota pinnalle hiutalesuolaa ja jauha myllystä mustapippuria. Lisää mausteeksi tuoreen rosmariinin oksia.
  • Paista pikkupizzoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja pohjat ovat kypsiä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Suolaiset leivonnaiset