Pienet lanttupiiraat
Portioner
Ohje
- 400 g valmista ruis-perunataikinaa
- 500 g lanttua
- 2 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
- 1 rkl hunajaa tai siirappia
- ripaus jauhettua muskottipähkinää tai inkivääriä
- suolaa
- pippuria
- 0.5 dl vettä (kostutukseen)
- 20 g voita tai margariinia (kostutukseen)
- Kuori lantut ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
- Lisää lanttusuikaleet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi.
- Kaada lantuista keitinvesi pois ja anna lanttusuikaleiden vielä kuivahtaa kuumassa kattilassa.
- Soseuta sauvasekoittimella soseeksi, makeuta hunajalla, mausta ja anna jäähtyä. Tarkista maku.
- Kaaviloi taikina ohueksi levyksi. Paina muotilla, sopivalla lasilla tai pikkukulholla pyörylöitä (halkaisija noin 9 cm).
- Lisää jokaiseen täytteeksi noin ruokalusikallinen lanttusosetta ja ummista piiraat soikeiksi pasteijoiksi tai puolikuun muotoon. Siirrä leivinpaperin päälle pellille.
- Pistele lanttupiiraat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kuumenna vesitilkka ja sulata siihen voita tai margariinia.
- Voitele lanttupiiraat vesi-rasvaseoksella ja anna jäähtyä peitettyinä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: