Sök efter recept

Pienet lanttupiiraat

Portioner
Ohje
  • 400 g valmista ruis-perunataikinaa
  • 500 g lanttua
  • 2 dl vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa tai siirappia
  • ripaus jauhettua muskottipähkinää tai inkivääriä
  • suolaa
  • pippuria
  • 0.5 dl vettä (kostutukseen)
  • 20 g voita tai margariinia (kostutukseen)
  • Kuori lantut ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  • Lisää lanttusuikaleet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi.
  • Kaada lantuista keitinvesi pois ja anna lanttusuikaleiden vielä kuivahtaa kuumassa kattilassa.
  • Soseuta sauvasekoittimella soseeksi, makeuta hunajalla, mausta ja anna jäähtyä. Tarkista maku.
  • Kaaviloi taikina ohueksi levyksi. Paina muotilla, sopivalla lasilla tai pikkukulholla pyörylöitä (halkaisija noin 9 cm).
  • Lisää jokaiseen täytteeksi noin ruokalusikallinen lanttusosetta ja ummista piiraat soikeiksi pasteijoiksi tai puolikuun muotoon. Siirrä leivinpaperin päälle pellille.
  • Pistele lanttupiiraat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Kuumenna vesitilkka ja sulata siihen voita tai margariinia.
  • Voitele lanttupiiraat vesi-rasvaseoksella ja anna jäähtyä peitettyinä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Suolaiset leivonnaiset, Vegetaariset ohjeet