Sök efter recept

Pienet hedelmäpizzat

Portioner
Taikina
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 kpl keltuainen
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl tomusokeria
  • 50 g margariinia
  • 2 rkl hedelmämehua tai vettä
Täyte
  • 2 kpl päärynää
  • 1 dl aprikoosihilloa
  • 50 g sinihomejuustoa
  • 2 rkl rouhittua saksanpähkinää
  • Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja tomusokeri. Lisää jauhot rasvan joukkoon ja nypi taikina tasaiseksi muruksi. Lisää keltuainen ja hedelmämehu ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin hetkeksi.
  • Pyörittele taikina kahdeksaksi samankokoiseksi palloksi ja kauli pallot pyöreiksi pizzapohjiksi.
  • Paista pohjia 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Kuori ja viipaloi päärynät ohuiksi viipaleiksi. Levitä esipaistettujen pohjien päälle aprikoosihilloa ja asettele päärynäviipaleet päälle. Ripottele päälle vielä pähkinöitä ja aurajuustoa.
  • Paista pizzoja 225 asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes juusto on hiukan sulanut. Tarjoa pizzojen kanssa vaniljajäätelöä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Välipalat, pienet syötävät