Pienet hedelmäpizzat
Annosmäärä
Taikina
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 kpl keltuainen
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl tomusokeria
- 50 g margariinia
- 2 rkl hedelmämehua tai vettä
- 2 kpl päärynää
- 1 dl aprikoosihilloa
- 50 g sinihomejuustoa
- 2 rkl rouhittua saksanpähkinää
- Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja tomusokeri. Lisää jauhot rasvan joukkoon ja nypi taikina tasaiseksi muruksi. Lisää keltuainen ja hedelmämehu ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin hetkeksi.
- Pyörittele taikina kahdeksaksi samankokoiseksi palloksi ja kauli pallot pyöreiksi pizzapohjiksi.
- Paista pohjia 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kuori ja viipaloi päärynät ohuiksi viipaleiksi. Levitä esipaistettujen pohjien päälle aprikoosihilloa ja asettele päärynäviipaleet päälle. Ripottele päälle vielä pähkinöitä ja aurajuustoa.
- Paista pizzoja 225 asteessa noin 7 minuuttia tai kunnes juusto on hiukan sulanut. Tarjoa pizzojen kanssa vaniljajäätelöä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Välipalat, pienet syötävät