Perunasuupalat uusista perunoista
Portioner
Ohje
- 1 kg varhaisperunoita
- 2 dl ranskankermaa
- 0.5 kpl kurkkua
- mustapippuria
- 100 g mätiä
- 200 g graavikalaa
- 100 g friteerattuja naulamuikkuja tai savumuikkuja
- tilliä
- Keitä perunat ja jäähdytä ne. Kuori ja leikkaa perunat kahtia.
- Leikkaa kurkku paloiksi ja koverra keskustaan kolo.
- Aseta kurkkupalat perunanpuolikkaiden päälle ja täytä kurkkukupit mädillä.
- Lisää nokareet ranskankermaa. Aseta jokaiseen suupalaan friteerattu tai savustettu muikku tai viipale graavikalalla.
- Koristele lopuksi tillillä.
Vinkki: Voit valmistaa perunasuupalat yksinkertaisesti niinkin, että lisäät keitettyjen, halkaistujen varhaisperunoiden päälle nokareet ranskankermaa ja teelusikallisen muikun- tai muuta mätiä. Rouhaisu suolaa ja pippuria päälle riittää ja mahdollisesti lisäksi tilliä, ruohosipulia tai hienonnettua kesäsipulia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät