Sök efter recept

Perunasuupalat uusista perunoista

Perunasuupalat uusista perunoista
Portioner
Ohje
  • 1 kg varhaisperunoita
  • 2 dl ranskankermaa
  • 0.5 kpl kurkkua
  • mustapippuria
  • 100 g mätiä
  • 200 g graavikalaa
  • 100 g friteerattuja naulamuikkuja tai savumuikkuja
  • tilliä
  • Keitä perunat ja jäähdytä ne. Kuori ja leikkaa perunat kahtia.
  • Leikkaa kurkku paloiksi ja koverra keskustaan kolo.
  • Aseta kurkkupalat perunanpuolikkaiden päälle ja täytä kurkkukupit mädillä.
  • Lisää nokareet ranskankermaa. Aseta jokaiseen suupalaan friteerattu tai savustettu muikku tai viipale graavikalalla.
  • Koristele lopuksi tillillä.

Vinkki: Voit valmistaa perunasuupalat yksinkertaisesti niinkin, että lisäät keitettyjen, halkaistujen varhaisperunoiden päälle nokareet ranskankermaa ja teelusikallisen muikun- tai muuta mätiä. Rouhaisu suolaa ja pippuria päälle riittää ja mahdollisesti lisäksi tilliä, ruohosipulia tai hienonnettua kesäsipulia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kala ja äyriäiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Välipalat, pienet syötävät, Vihanneshedelmät