Perunasalaatti
Portioner
Ohje
- 0.5 kg kiinteitä perunoita
- ripaus suolaa
- 0.5 purjo
- 2 herkkukurkkua
- 2 isoa omenaa
- 2 dl kermaviiliä
- 1 rkl vahvaa sinappia
- suolaa
- ripaus currya
- koristeeksi tuoretta tilliä
- Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri kypsiksi. Kuori ja pilko ne pienehköiksi kuutioiksi. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Leikkaa herkkukurkut ja omenat pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita kastike salaatin joukkoon. Tarkista maku. Anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua. Koristele tillillä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet