Perunacurry
Portioner
Ohje
- 600 g kiinteitä perunoita (vihreä väritunniste: esim. Nicola, Velox, Rikea)
- 2 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl mietoa currytahnaa
- 1 kpl pieni (n. 300g) kukkakaali
- 1 dl kasvislientä
- 6 kpl kirsikkatomaattia
- 1 dl ruokakermaa
- tuoretta korianteria
- Kuori perunat, sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Lohko perunat ja leikkaa sipulit neljään osaan. Hienonna valkosipulinkynnet.
- Puhdista ja paloittele kukkakaali lohkoiksi.
- Kuumenna öljy paistin- tai vokkipannulla.
- Lisää peruna-, kukkakaali- ja sipulilohkot sekä valkosipuli ja kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan.
- Lisää currytahna ja kuumenna edelleen muutama minuutti koko ajan sekoittaen.
- Kaada joukkoon kasvisliemi ja hauduta kasvikset napakan kypsiksi.
- Lisää puolitetut tomaatit ja ruokakerma. Kuumenna ja ripauta päälle hienonnettua korianteria.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Höystöt ja curryt, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Vihanneshedelmät