Hae reseptiä

Perunacurry

Annosmäärä
Ohje
  • 600 g kiinteitä perunoita (vihreä väritunniste: esim. Nicola, Velox, Rikea)
  • 2 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl mietoa currytahnaa
  • 1 kpl pieni (n. 300g) kukkakaali
  • 1 dl kasvislientä
  • 6 kpl kirsikkatomaattia
  • 1 dl ruokakermaa
  • tuoretta korianteria
  • Kuori perunat, sipulit ja valkosipulinkynnet.
  • Lohko perunat ja leikkaa sipulit neljään osaan. Hienonna valkosipulinkynnet.
  • Puhdista ja paloittele kukkakaali lohkoiksi.
  • Kuumenna öljy paistin- tai vokkipannulla.
  • Lisää peruna-, kukkakaali- ja sipulilohkot sekä valkosipuli ja kuullota kasviksia muutaman minuutin ajan.
  • Lisää currytahna ja kuumenna edelleen muutama minuutti koko ajan sekoittaen.
  • Kaada joukkoon kasvisliemi ja hauduta kasvikset napakan kypsiksi.
  • Lisää puolitetut tomaatit ja ruokakerma. Kuumenna ja ripauta päälle hienonnettua korianteria.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Höystöt ja curryt, Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Sipulit, Vihanneshedelmät