Sök efter recept

Perunachapati-leivät

Portioner
Ohje
  • 3 keskikokoista jauhoista perunaa
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 sitruunan raastettu kuori
  • margariinia voiteluun
  • Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori ja murskaa ne. Lisää vehnäjauhot, suola ja sitruunan raastettu kuori. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
  • Anna taikinan levätä puolisen tuntia ja jaa se leivinpöydällä 8 osaan.
  • Taputtele paloista jauhotetuin käsin ohuita, pyöreitä kakkusia.
  • Paista kakkusia kuivalla, kuumalla pannulla molemmin puolin, kunnes pintaan ilmestyy ruskeita laikkuja.
  • Voitele lämpiminä molemmin puolin margariinilla ja tarjoa heti esimerkiksi keittojen ja erilaisten salaattien kanssa.
  • Chapati-leivät sopivat myös väli- ja iltapalaksi erilaisilla levitteillä ja tahnoilla päällystettyinä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Peruna, muut tärkkelyskasvit, Suolaiset leivonnaiset, Vegetaariset ohjeet