Perunachapati-leivät
Portioner
Ohje
- 3 keskikokoista jauhoista perunaa
- 3 dl vehnäjauhoa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 sitruunan raastettu kuori
- margariinia voiteluun
- Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori ja murskaa ne. Lisää vehnäjauhot, suola ja sitruunan raastettu kuori. Vaivaa taikina kimmoisaksi.
- Anna taikinan levätä puolisen tuntia ja jaa se leivinpöydällä 8 osaan.
- Taputtele paloista jauhotetuin käsin ohuita, pyöreitä kakkusia.
- Paista kakkusia kuivalla, kuumalla pannulla molemmin puolin, kunnes pintaan ilmestyy ruskeita laikkuja.
- Voitele lämpiminä molemmin puolin margariinilla ja tarjoa heti esimerkiksi keittojen ja erilaisten salaattien kanssa.
- Chapati-leivät sopivat myös väli- ja iltapalaksi erilaisilla levitteillä ja tahnoilla päällystettyinä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Peruna, muut tärkkelyskasvit, Suolaiset leivonnaiset, Vegetaariset ohjeet