Peruna-tomaattipaistos
Portioner
Ohje
- 4 keitettyä perunaa
- 4 tomaattia
- 1 ruukku(a) basilikaa
- 2 dl maitoa
- 1 muna
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl yrtti-pippurisekoitusta tai mustapippuria
- (1 dl juustoraastetta)
- Kuori ja viipaloi perunat.
- Viipaloi tomaatit.
- Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä ja asettele vuodaan peruna- ja tomaattiviipaleita vuorotellen basilikanlehtien kanssa.
- Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan ainesten päälle.
- Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä.
- Tarjoa esimerkiksi lihapullien lisäkkeenä tai sellaisenaan hyvän salaatin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti