Peruna-fetasalaatti
Portioner
Kastike
- 3 rkl valko- tai omenaviinietikkaa
- 5 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl vettä tai omenamehua
- suolaa
- pippuria
- 6 keitettyä, kiinteää perunaa
- 1 avomaankurkku tai pala kasvihuonekurkkua
- 4 tomaattia
- 2 kovaksi keitettyä munaa
- 1 sipuli
- 200 g fetajuustoa
- 7 mustaa oliivia
- tuoretta, hienonnettua oreganoa
- Sekoita kastikeainekset keskenään esimerkiksi pienessä lasitölkissä ravistaen. Jätä kastike hetkeksi aikaa vetäytymään.
- Leikkaa kuoritut perunat lohkoiksi. Viipaloi kurkku. Leikkaa tomaatit ja kuoritut kananmunat lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipuli.
- Valuta fetajuustokuutioista ja oliiveista liemet pois.
- Sekoita salaattiainekset kevyesti. Valuta kastike salaatin päälle. Ripottele pinnalle oreganosilppua. Tarjoa rapean leivän kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet