Hae reseptiä

Peruna-fetasalaatti

Annosmäärä
Kastike
  • 3 rkl valko- tai omenaviinietikkaa
  • 5 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl vettä tai omenamehua
  • suolaa
  • pippuria
Ohje
  • 6 keitettyä, kiinteää perunaa
  • 1 avomaankurkku tai pala kasvihuonekurkkua
  • 4 tomaattia
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 sipuli
  • 200 g fetajuustoa
  • 7 mustaa oliivia
  • tuoretta, hienonnettua oreganoa
  • Sekoita kastikeainekset keskenään esimerkiksi pienessä lasitölkissä ravistaen. Jätä kastike hetkeksi aikaa vetäytymään.
  • Leikkaa kuoritut perunat lohkoiksi. Viipaloi kurkku. Leikkaa tomaatit ja kuoritut kananmunat lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipuli.
  • Valuta fetajuustokuutioista ja oliiveista liemet pois.
  • Sekoita salaattiainekset kevyesti. Valuta kastike salaatin päälle. Ripottele pinnalle oreganosilppua. Tarjoa rapean leivän kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Kylmät lisäkeruoat, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet