Pehmeä sienikeitto
Portioner
Ohje
- 360 g osterivinokkaita
- 2 rkl margariinia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl hienonnettua, tuoretta rosmariinia
- 0.25 tl mustapippuria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 8 dl vettä
- 1.5 rkl kasvisfondia (tai -liemikuutiota)
- 200 g sulatejuustoa
- 1 dl kevytranskankermaa
- 1 dl hienonnettua, tuoretta persiljaa
- Pilko sienet ja hienonna sipulit. Kuullota ainekset paksupohjaisessa kattilassa margariinissa.
- Lisää rosmariinia ja pippuria sekä vehnäjauhoja. Kuumenna sekoittaen ja lisää vesi ja fondi tai liemitiiviste.
- Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää joukkoon paloiteltu sulatejuusto ja kuumenna, kunnes juusto sulaa.
- Sekoita keittoon lopuksi ranskankermaa ja ripottele pinnalle runsaasti persiljaa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: