Hae reseptiä

Pehmeä sienikeitto

Pehmeä sienikeitto
Annosmäärä
Ohje
  • 360 g osterivinokkaita
  • 2 rkl margariinia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl hienonnettua, tuoretta rosmariinia
  • 0.25 tl mustapippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä
  • 1.5 rkl kasvisfondia (tai -liemikuutiota)
  • 200 g sulatejuustoa
  • 1 dl kevytranskankermaa
  • 1 dl hienonnettua, tuoretta persiljaa
  • Pilko sienet ja hienonna sipulit. Kuullota ainekset paksupohjaisessa kattilassa margariinissa.
  • Lisää rosmariinia ja pippuria sekä vehnäjauhoja. Kuumenna sekoittaen ja lisää vesi ja fondi tai liemitiiviste.
  • Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää joukkoon paloiteltu sulatejuusto ja kuumenna, kunnes juusto sulaa.
  • Sekoita keittoon lopuksi ranskankermaa ja ripottele pinnalle runsaasti persiljaa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Sienet