Parsakaalisalaatti ja mangokastike
Portioner
Ohje
- 300 g parsakaalinnuppuja
- vettä
- suolaa
- 2 kpl tomaattia
- 2 rkl ruohosipulia
- 50 g mustia oliiveja
- 1 lehtisellerin varsi
- 0.5 dl öljyä
- 3 rkl sitruunan mehua
- suolaa
- valkopippuria
- erilaisia salaatteja
- 1 tlk mangososetta (à 125g)
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 rkl appelsiinimehua
- 3 rkl rypsiöljyä
- suolaa
- valkopippuria
- Hienonna parsakaali monitoimikoneessa tai pikaleikkurilla kevyesti niin, että rakenne muistuttaa couscousia.
- Kiehauta parsakaalia tilkassa suolalla maustettua vettä puolen minuutin ajan.
- Valuta parsakaali ja anna jäähtyä kylmässä.
- Leikkaa tomaatit lohkoiksi, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.
- Kuutioi oliivit ja lehtiselleri.
- Sekoita kaikki ainekset ja mausta.
- Soseuta mangokastikkeen kaikki ainekset esimerkiksi lasitölkissä ravistaen.
- Tarjoa parsakaalisalaatti ja mangokastike esimerkiksi kylmän broilerinlihan kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Kaalit, Kastikkeet ja marinadit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet