Papufrittata
Portioner
Ohje
- 200 g tuoreita vihreitä papuja
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- 2 rkl öljyä
- 8 munaa
- suolaa
- rouhittua valkopippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa tai oreganoa
- 0.5 dl parmesaaniraastetta
- Poista papujen päät ja keitä papuja kiehuvassa vedessä reilu viisi minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla ja leikkaa pariin, kolmeen osaan.
- Halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa malto ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
- Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla yrtillä. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipuli ja paprika. Kypsennä, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää pannuun pavut ja niiden lämmetä.
- Kaada pannulle kanamunamassa. Vähennä hieman lämpöä ja kypsennä massaa työntäen sitä muutaman kerran pohjaa myöten reunoilta keskelle.
- Ripottele päälle parmesaanijuustoa. Laita kansi pannun päälle ja kypsennä hiljalleen miedolla lämmöllä.
- Jos kypsennät massaa uuninkestävässä valurautapannussa, voit nostaa pannun tässä vaiheessa uuniin, jolloin frittata saa samalla kauniin kullanruskean pinnan. Leikkaa frittata annospaloiksi ja tarjoa raikkaan ja rapean salaatin kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Palkokasvit, Pannulla paistetut ruoat, Vihanneshedelmät