Hae reseptiä

Papufrittata

Annosmäärä
Ohje
  • 200 g tuoreita vihreitä papuja
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • 8 munaa
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa tai oreganoa
  • 0.5 dl parmesaaniraastetta
  • Poista papujen päät ja keitä papuja kiehuvassa vedessä reilu viisi minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla ja leikkaa pariin, kolmeen osaan.
  • Halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa malto ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
  • Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla yrtillä. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sipuli ja paprika. Kypsennä, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää pannuun pavut ja niiden lämmetä.
  • Kaada pannulle kanamunamassa. Vähennä hieman lämpöä ja kypsennä massaa työntäen sitä muutaman kerran pohjaa myöten reunoilta keskelle.
  • Ripottele päälle parmesaanijuustoa. Laita kansi pannun päälle ja kypsennä hiljalleen miedolla lämmöllä.
  • Jos kypsennät massaa uuninkestävässä valurautapannussa, voit nostaa pannun tässä vaiheessa uuniin, jolloin frittata saa samalla kauniin kullanruskean pinnan. Leikkaa frittata annospaloiksi ja tarjoa raikkaan ja rapean salaatin kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Palkokasvit, Pannulla paistetut ruoat, Vihanneshedelmät