Paprikakeitto
Portioner
Ohje
- 0.5 kg punaisia paprikoita
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl öljyä
- 1 l kalalientä
- suolaa
- pippuria
- 1 dl ranskankermaa
- 120 g katkarapuja
- 4 rkl hienonnettua ruohosipulia
- Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa paprikat pieniksi paloiksi.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää paprika ja sipulit ja kuullota parin minuutin ajan.
- Lisää kalaliemi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Voit vielä siivilöidäkin keiton, js haluat lopputuloksesta täysin tasaista.
- Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja jaa lautasille
- Lisää keittoannosten pinnalle nokareet ranskankermaa, muutamia katkarapuja ja ruohosipulia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: