Palsternakkapaistos
Portioner
Ohje
- 4 palsternakkaa
- 1 dl vettä
- tilkka kasvisfondia
- 2 dl maitoa
- 100 g sulatejuustoa
- tuoretta persiljaa
- Kuori ja leikkaa palsternakat poikittain viipaleksi. Jos palsternakat ovat kovin isoja, halkaise ne ensin pitkittäin.
- Keitä palsternakkaviipaleita noin kolmen minuutin ajan vedessä, johon on lisätty tilkka kasvisfondia. Siirrä palsternakat liemineen laakehkoon, voideltuun uunivuokaan.
- Kuumenna maito kattilassa, lisää sulatejuusto nokareina ja anna juuston sulaa joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada maito-juutsoseos uunivuokaan.
- Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ripota pinnalle hienonnettua persiljaa
Vinkki: Voit raastaa paistoksen pinnalle halutessasi parmesaanijuustoa ennen uuniin laittamista. Paistos sopii esimerkiksi lihapulla-aterialle, jolloin se toimii kastikkeen tavoin.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat