Hae reseptiä

Palsternakkapaistos

Annosmäärä
Ohje
  • 4 palsternakkaa
  • 1 dl vettä
  • tilkka kasvisfondia
  • 2 dl maitoa
  • 100 g sulatejuustoa
  • tuoretta persiljaa
  • Kuori ja leikkaa palsternakat poikittain viipaleksi. Jos palsternakat ovat kovin isoja, halkaise ne ensin pitkittäin.
  • Keitä palsternakkaviipaleita noin kolmen minuutin ajan vedessä, johon on lisätty tilkka kasvisfondia. Siirrä palsternakat liemineen laakehkoon, voideltuun uunivuokaan.
  • Kuumenna maito kattilassa, lisää sulatejuusto nokareina ja anna juuston sulaa joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada maito-juutsoseos uunivuokaan.
  • Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Ripota pinnalle hienonnettua persiljaa

Vinkki: Voit raastaa paistoksen pinnalle halutessasi parmesaanijuustoa ennen uuniin laittamista. Paistos sopii esimerkiksi lihapulla-aterialle, jolloin se toimii kastikkeen tavoin.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat