Pähkinäinen kurkkusalaatti
Portioner
Ohje
- 1 iso kurkku
- 1 punainen paprika
- 1 pieni sipuli
- 0.5 dl silputtua persiljaa
- 1 rkl (tuoretta korianteria)
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl (makeaa chilikastiketta)
- 1 dl cashew- tai maapähkinöitä
- Leikkaa kurkku pitkittäin neljään osaan. Viipaloi kurkkuneljännekset ja siirrä kulhoon.
- Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli. Yhdistä nämä ja lisää joukkoon hienonnettua persiljaa. Lisää halutessasi korianteria.
- Sekoita valkoviinietikkaan sokeri, hienonnettu valkosipulinkynsi ja halutessasi chilikastike. Kaada liemi kurkkuseoksen päälle ja sekoita nostellen. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
- Paahda pähkinöitä varovasti kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja ripottele pähkinät salaatille juuri ennen tarjoilua.
- Jos otat salaatin mukaan retkelle, pakkaa pähkinät erikseen ja lisää salaattiin vasta juuri ennen ruokailua, jotta pähkinöiden rapeus säilyy.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kylmät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät