Hae reseptiä

Pähkinäinen kurkkusalaatti

Pähkinäinen kurkkusalaatti
Annosmäärä
Ohje
  • 1 iso kurkku
  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni sipuli
  • 0.5 dl silputtua persiljaa
  • 1 rkl (tuoretta korianteria)
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl (makeaa chilikastiketta)
  • 1 dl cashew- tai maapähkinöitä
  • Leikkaa kurkku pitkittäin neljään osaan. Viipaloi kurkkuneljännekset ja siirrä kulhoon.
  • Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli. Yhdistä nämä ja lisää joukkoon hienonnettua persiljaa. Lisää halutessasi korianteria.
  • Sekoita valkoviinietikkaan sokeri, hienonnettu valkosipulinkynsi ja halutessasi chilikastike. Kaada liemi kurkkuseoksen päälle ja sekoita nostellen. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.
  • Paahda pähkinöitä varovasti kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja ripottele pähkinät salaatille juuri ennen tarjoilua.
  • Jos otat salaatin mukaan retkelle, pakkaa pähkinät erikseen ja lisää salaattiin vasta juuri ennen ruokailua, jotta pähkinöiden rapeus säilyy.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kylmät lisäkeruoat, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät