Sök efter recept

Paahdetut palsternakkalohkot balsamietikkakastikkeessa

Paahdetut palsternakkalohkot balsamietikkakastikkeessa
Portioner
Ohje
  • 4 kookasta palsternakkaa
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Lisäksi
  • rucolasalaattia
  • parmesaanilastuja
Kastike
  • 0.5 dl balsamietikkaa
  • 1 tl sinappia
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 tl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 0.5 dl öljyä
  • Pese palsternakat huolellisesti ja leikkaa pitkittäin lohkoiksi.
  • Aseta lohkot leivinpaperin päälle uunipellille. Öljyä palsternakkalohkot ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoittele niin, että maustetta tarttuu tasaisesti.
  • Paahda palsternakkoja 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  • Valmista kastike sekoittamalla kastikeainekset keskenään.
  • Jaa paahtuneet palsternakat annoslautasille, lisää päälle rucolanlehdet, parmesaanilastuja ja mausta lopuksi reilusti kastikkeella.
  • Tarjoa paistetun makkaran, broilerin tai kalan kanssa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet