Paahdetut palsternakkalohkot balsamietikkakastikkeessa
Portioner
Ohje
- 4 kookasta palsternakkaa
- öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- rucolasalaattia
- parmesaanilastuja
- 0.5 dl balsamietikkaa
- 1 tl sinappia
- 2 rkl kapriksia
- 2 tl sokeria
- suolaa
- mustapippuria
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 0.5 dl öljyä
- Pese palsternakat huolellisesti ja leikkaa pitkittäin lohkoiksi.
- Aseta lohkot leivinpaperin päälle uunipellille. Öljyä palsternakkalohkot ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoittele niin, että maustetta tarttuu tasaisesti.
- Paahda palsternakkoja 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Valmista kastike sekoittamalla kastikeainekset keskenään.
- Jaa paahtuneet palsternakat annoslautasille, lisää päälle rucolanlehdet, parmesaanilastuja ja mausta lopuksi reilusti kastikkeella.
- Tarjoa paistetun makkaran, broilerin tai kalan kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet