Paahdetut kastanjat
Portioner
Ohje
- 0.5 kg kastanjoita
- Huuhdo ja pyyhi kastanjat talouspaperilla. Tee terävällä veitsellä suippoon päähän ristiviilto.
- Peitä tarjoiluastiaksi sopiva laakea vuoka karkealla suolalla ja paina kastanjat siihen niin, että suippo pää jää ylöspäin. Paahda kastanjoita 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kuori irtoaa helposti ja malto tuntuu puristettaessa pehmeältä.
- Voit myös kokeilla tikulla, ovatko kastanjat pehmeitä sisältä. Älä paahda liian kauan.
- Tarjoa kastanjat kuumina. Kastanjat kuoritaan ja syödään sormin sitruunalla maustetun vaahdotetun voin kanssa.
Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Välipalat, pienet syötävät