Sök efter recept

Omenasalsa

Omenasalsa
Portioner
Ohje
  • 4 kpl omenaa
  • 1 pala(a) (vesimelonia)
  • 1 pala(a) kurkkua (10cm)
  • 2 kpl (keltaista) tomaattia
  • 1 kpl pieni vihreä paprika
  • 1 kpl (puna)sipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • (pala tuoretta mietoa chiliä)
  • 1 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua korianteria, basilikaa tai persiljaa
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 tl sokeria
  • Leikkaa omenat lohkoiksi ja poista siemenkodat. Irrota vesimelonin hedelmäliha kuoresta. Kuutioi omenat, meloni, kurkku, tomaatit ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli (sekä halutessasi tuore chili) ja sekoita silput kannellisessa astiassa keskenään.
  • Sekoita esimerkiksi juomalasissa viinietikka, hienonnetut yrtit, chilikastike ja sokeri. Mausta chilikastikkeella. Kaada seos silputuille salsa-aineksille ja sekoita nostellen kahden lusikan avulla. Maista seosta ja lisää tarvittaessa chilikastiketta ja viinietikkaa.
  • Anna salsan maustua peitettynä noin 30 minuuttia viileässä ennen tarjoilua.
  • Tarjoa omenasalsa liharuokien lisäkkeenä tai makkaran ja pannulla paistetun kalan seurana.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Kastikkeet ja marinadit, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät