Omenarahka
Portioner
Ohje
- 6 kpl (hapahkoa) omenaa
- 2 rkl pullomargariinia
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 dl omenamehua
- 200 g (omena-kaneli)maitorahkaa
- kuivia keksin, kakun tai pullan paloja
- Pinnalle: mantelirouhetta, viinimarjoja tai omena
- Poista omenista siemenkodat ja lohko omenat.
- Kuumenna margariini paistinpannulla ja lisää omenalohkot sekä fariinisokeri. Kuumenna ja lisää omenamehu. Kiehauta ja siirrä seos jäähtymään.
- Kokoa jälkiruokamaljoihin ensin pohjalle keksin, kakun tai pullan palasia, sitten rahkaa ja päälle omenaseosta. Ripottele pinnalle mantelirouhetta ja koristele annokset tuoreilla marjoilla tai omenalohkoilla.
Ohje: Kotimaiset kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Välipalat, pienet syötävät