Omenainen sämpyläpuu
Portioner
Ohje
- 2 dl maitoa tai vettä
- 25 g hiivaa
- 2 dl omenasosetta (makeaa)
- 0.75 tl suolaa
- 1 rkl rouhittua anista
- 7 dl sämpyläjauhoja
- 0.5 dl öljyä
- munaa voiteluun
- pinnalle pellavansiemeniä, seesaminsiemeniä
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen taikinanesteeseen. Lisää omenasose, suola ja rouhittu anis.
- Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kooltaan noin kaksinkertaiseksi.
- Ota taikinasta pieni osa ja leivo siitä puulle runko sekä oksia, muotoile ne suoraan leivinpaperin päälle pellille. Leivo lopputaikinasta pieniä pyöreitä sämpylöitä omenoiksi oksien väleihin. Anna leivonnaisen kohota lämpimässä paikassa liinalla ja muovilla peitettynä.
- Voitele pinta munalla ja ripottele oksille pellavansiemeniä ja omenoille seesaminsiemeniä.
- Paista leivonnainen 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Suolaiset leivonnaiset, Vegetaariset ohjeet