Nopea ruusukaaliherkku
Portioner
Ohje
- 0.5 purjosipulia
- 500 g ruusukaalia
- 4 tomaattia
- 1 dl kasvislientä
- 0.5 dl ruokakermaa
- 0.5 dl seesaminsiemeniä
- tuoretta persiljaa tai basilikaa
- Huuhtele ja viipaloi purjosipuli. Leikkaa huuhdotut ruusukaalit ja tomaatit viipaleiksi.
- Kiehauta kasvisliemi fondista tai kasvisliemikuutiosta. Sekoita liemeen kerma.
- Peitä pyöreän vuoan pohja purjoviipaleilla ja lisää päälle ruusukaali- ja tomaattiviipaleet.
- Kaada vuokaan kasvis-kermaliemi ja ripottele pinnalle seesaminsiemenet.
- Kypsennä mikroaaltouunissa jaksoittain, kunnes ruusukaali on juuri ja juuri kypsää, yhteensä noin 8 minuuttia.
- Lisää lopuksi mausteeksi tuoretta, hienonnettua persiljaa tai basilikanlehtiä.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: