Neljän kaalin gratiini
Portioner
Ohje
- 200 g ruusukaalia
- 200 g kukkakaalia
- 200 g parsakaalia
- 200 g kyssäkaalia
- 3 dl kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
- 1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä (tai pähkinöitä tai manteleita)
- 1 dl maitoa
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl voimakasta juustoraastetta
- 0.5 tl yrtti-pippuriseosta
- 0.5 dl hienonnettuja, tuoreita yrttejä
- Puhdista ruusukaalit.
- Leikkaa kukka- ja parsakaali kukinnoiksi.
- Kuori ja paloittele parsakaalin varsiosa. Irrottele nuput toisistaan.
- Kuori ja suikaloi kyssäkaali.
- Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja kypsennä kaalit lähes kypsäksi (vajaan 10 minuutin ajan).
- Nosta kaalit keitinliemestä uunivuokaan.
- Ripottele päälle auringonkukansiemenet. Pähkinöitä kannattaa hiukan rouhia.
- Ravista kannellisessa purkissa maito ja jauhot sekaisin ja kaada seos koko ajan sekoittaen kuumaan kaalien keitinliemeen.
- Keitä kastiketta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia välillä sekoittaen.
- Sekoita joukkoon juustoraaste ja mausteet.
- Kaada kastike kaaleille.
- Kuorruta gratiinia uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat