Hae reseptiä

Neljän kaalin gratiini

Annosmäärä
Ohje
  • 200 g ruusukaalia
  • 200 g kukkakaalia
  • 200 g parsakaalia
  • 200 g kyssäkaalia
  • 3 dl kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
  • 1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä (tai pähkinöitä tai manteleita)
  • 1 dl maitoa
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl voimakasta juustoraastetta
  • 0.5 tl yrtti-pippuriseosta
  • 0.5 dl hienonnettuja, tuoreita yrttejä
  • Puhdista ruusukaalit.
  • Leikkaa kukka- ja parsakaali kukinnoiksi.
  • Kuori ja paloittele parsakaalin varsiosa. Irrottele nuput toisistaan.
  • Kuori ja suikaloi kyssäkaali.
  • Kuumenna kasvisliemi kattilassa ja kypsennä kaalit lähes kypsäksi (vajaan 10 minuutin ajan).
  • Nosta kaalit keitinliemestä uunivuokaan.
  • Ripottele päälle auringonkukansiemenet. Pähkinöitä kannattaa hiukan rouhia.
  • Ravista kannellisessa purkissa maito ja jauhot sekaisin ja kaada seos koko ajan sekoittaen kuumaan kaalien keitinliemeen.
  • Keitä kastiketta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia välillä sekoittaen.
  • Sekoita joukkoon juustoraaste ja mausteet.
  • Kaada kastike kaaleille.
  • Kuorruta gratiinia uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat