Mustaherukkasorbetti
Portioner
Ohje
- 1 l mustaherukoita
- 2 dl kivennäisvettä
- 0.5 dl sokeria
- 4 rkl vaaleaa sitruslikööriä
- 3 valkuaista
- Soseuta viinimarjat aivan hienoksi. Lisää kivennäisvesi, sokeri ja likööri.
- Pane astia pakkaseen 1,5 tunniksi.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne vatkaimella kiteytyneeseen herukkamassaan.
- Siirrä astia uudelleen pakkaseen, anna jäätyä 30 minuuttia ja vatkaa taas. Toista jäädytys ja vatkaus muutaman kerran.
- Kun massa on muutaman tunnin kuluttua täysin jäätynyt, se on valmista tarjoiltavaksi.
- Kasta jäätelökauha kuumaan veteen ja tee sillä palloja annosmaljoihin.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: