Hae reseptiä

Mustaherukkasorbetti

Annosmäärä
Ohje
  • 1 l mustaherukoita
  • 2 dl kivennäisvettä
  • 0.5 dl sokeria
  • 4 rkl vaaleaa sitruslikööriä
  • 3 valkuaista
  • Soseuta viinimarjat aivan hienoksi. Lisää kivennäisvesi, sokeri ja likööri.
  • Pane astia pakkaseen 1,5 tunniksi.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne vatkaimella kiteytyneeseen herukkamassaan.
  • Siirrä astia uudelleen pakkaseen, anna jäätyä 30 minuuttia ja vatkaa taas. Toista jäädytys ja vatkaus muutaman kerran.
  • Kun massa on muutaman tunnin kuluttua täysin jäätynyt, se on valmista tarjoiltavaksi.
  • Kasta jäätelökauha kuumaan veteen ja tee sillä palloja annosmaljoihin.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat