Munakoiso-perunavuoka
Portioner
Ohje
- 1 munakoiso
- suolaa
- 4 suurta perunaa
- öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 2 sipulia
- 3 tomaattia
- margariinia
- 0.5 dl juustoraastetta
- 4 dl maitoa
- 2 rkl ohratärkkelysjauhoa
- 50 g (yrtti)tuorejuustoa
- suolaa
- pippuria
- 3 rkl tuoretta, hienonnettua oreganoa
- hiukan kanelia
- Huuhtele munakoiso ja viipaloi puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet leikkuulaudalle ja lisää pinnalle suolaa. Anna suolan imeä karvasta nestettä munakoisosta.
- Kuori pestyt perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet useammassa erässä pannulla öljyssä. Työ sujuu nopeammin kun paistat samanaikaisesti kahdella paistinpannulla. Mausta perunat miedosti suolalla ja mustapippurilla.
- Paista myös hienonnetut sipulit öljyssä. Poista tomaateista kantaosa ja viipaloi tomaatit.
- Valmista kastike: Mittaa maito ja ohratärkkelysjauho paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Nosta kattila pois kuumalta liedeltä ja sulata joukkoon tuorejuusto. Lisää mausteet.
- Pyyhi munakoisoviipleilta pois suola ja taputtele viipaleet kuiviksi talouspaperilla.
- Paista pannulla öljyssä useassa erässä kullanruskeiksi.
- Lado kasvikset kerroksittain suorakaiteenmuotoiseen, margariinilla voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kastike. Ripottele päälle juustoraaste ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät