Sök efter recept

Munakoiso-perunavuoka

Munakoiso-perunavuoka
Portioner
Ohje
  • 1 munakoiso
  • suolaa
  • 4 suurta perunaa
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 sipulia
  • 3 tomaattia
Lisäksi
  • margariinia
  • 0.5 dl juustoraastetta
Kastike
  • 4 dl maitoa
  • 2 rkl ohratärkkelysjauhoa
  • 50 g (yrtti)tuorejuustoa
  • suolaa
  • pippuria
  • 3 rkl tuoretta, hienonnettua oreganoa
  • hiukan kanelia
  • Huuhtele munakoiso ja viipaloi puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet leikkuulaudalle ja lisää pinnalle suolaa. Anna suolan imeä karvasta nestettä munakoisosta.
  • Kuori pestyt perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet useammassa erässä pannulla öljyssä. Työ sujuu nopeammin kun paistat samanaikaisesti kahdella paistinpannulla. Mausta perunat miedosti suolalla ja mustapippurilla.
  • Paista myös hienonnetut sipulit öljyssä. Poista tomaateista kantaosa ja viipaloi tomaatit.
  • Valmista kastike: Mittaa maito ja ohratärkkelysjauho paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Nosta kattila pois kuumalta liedeltä ja sulata joukkoon tuorejuusto. Lisää mausteet.
  • Pyyhi munakoisoviipleilta pois suola ja taputtele viipaleet kuiviksi talouspaperilla.
  • Paista pannulla öljyssä useassa erässä kullanruskeiksi.
  • Lado kasvikset kerroksittain suorakaiteenmuotoiseen, margariinilla voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kastike. Ripottele päälle juustoraaste ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Peruna, muut tärkkelyskasvit, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät