Muheva makaronilaatikko
Portioner
Ohje
- 2.5 dl makaronia
- 3 porkkanaa
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 paprikaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 400 g jauhelihaa
- 1.5 tl suolaa
- mustapippuria
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 3 munaa
- 6 dl maitoa
- 8 kirsikkatomaattia
- 0.5 dl parmesaanijuustoraastetta
- Kypsennä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi vesi kypsistä makaroneista.
- Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutioi malto.
- Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha siinä. Lisää kasvikset ja kypsennä silloin tällöin sekoitellen, kunnes kasvikset ovat kypsiä eikä niistä erotu pannulle nestettä. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.
- Voitele uunivuoka. Yhdistä ja sekoita makaronit ja kasvis-jauhelihaseos vuoassa.
- Riko kananmunat kulhoon, vatkaa niiden rakenne rikki ja lisää maito. Kaada munamaito vuokaan. Halkaise kirsikkatomaatit. Ripottele tomaatit vuoan pinnalle ja päälle juustoraastetta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Vinkki: Vaihtele kasviksia saatavuuden mukaan. Kuorittunayhteensä noin 800 g. Kuivattujen yrttien sijaan voit käyttää tuoreita yrttejä, noin 1 ruokalusikallisen verran molempia tuoreyrttejä hienonnettuina.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät