Sök efter recept

Muheva makaronilaatikko

Portioner
Ohje
  • 2.5 dl makaronia
  • 3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 paprikaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1.5 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 3 munaa
  • 6 dl maitoa
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 0.5 dl parmesaanijuustoraastetta
  • Kypsennä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi vesi kypsistä makaroneista.
  • Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutioi malto.
  • Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha siinä. Lisää kasvikset ja kypsennä silloin tällöin sekoitellen, kunnes kasvikset ovat kypsiä eikä niistä erotu pannulle nestettä. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.
  • Voitele uunivuoka. Yhdistä ja sekoita makaronit ja kasvis-jauhelihaseos vuoassa.
  • Riko kananmunat kulhoon, vatkaa niiden rakenne rikki ja lisää maito. Kaada munamaito vuokaan. Halkaise kirsikkatomaatit. Ripottele tomaatit vuoan pinnalle ja päälle juustoraastetta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Vinkki: Vaihtele kasviksia saatavuuden mukaan. Kuorittunayhteensä noin 800 g. Kuivattujen yrttien sijaan voit käyttää tuoreita yrttejä, noin 1 ruokalusikallisen verran molempia tuoreyrttejä hienonnettuina.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Liha, sisäelimet, makkarat, Sipulit, Uuni- ja grilliruoat, Vihanneshedelmät