Minttujäädyke
Portioner
Ohje
- 1 rkl minttua
- 4 dl bulgarianjogurttia
- 4 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2.5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- tuoreita mintunlehtiä ja mansikoita tai muita marjoja
- Kaada jogurtti kulhoon ja lisää mintun lehdet. Soseuta sauvasekoittimella.
- Yhdistä keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna kattilan pohjalle vettä kiehumispisteeseen ja nosta keltuaiskulho päälle vesihauteeseen.
- Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on kunnolla sulanut.
- Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa seosta, kunnes se jäähtyy ja hieman vaahtoutuu.
- Vaahdota vaniljakastike ja kääntele minttujogurttiin. Lisää joukkoon keltuaisseos huolellisesti käännellen.
- Kaada jäädykeseos kylmällä vedellä kasteltuun vuokaan. Peitä foliolla tai kannella ja anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään.
- Anna jäädykkeen pehmetä 20 – 30 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa tarjoilulautaselle ja koristele tuoreilla mintunlehdillä. Tarjoa lisäksi juuri sulaneita pakastemarjoja.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti