Hae reseptiä

Minttujäädyke

Annosmäärä
Ohje
  • 1 rkl minttua
  • 4 dl bulgarianjogurttia
  • 4 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Lisäksi
  • tuoreita mintunlehtiä ja mansikoita tai muita marjoja
  • Kaada jogurtti kulhoon ja lisää mintun lehdet. Soseuta sauvasekoittimella.
  • Yhdistä keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna kattilan pohjalle vettä kiehumispisteeseen ja nosta keltuaiskulho päälle vesihauteeseen.
  • Kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri on kunnolla sulanut.
  • Nosta kulho vesihauteesta ja vatkaa seosta, kunnes se jäähtyy ja hieman vaahtoutuu.
  • Vaahdota vaniljakastike ja kääntele minttujogurttiin. Lisää joukkoon keltuaisseos huolellisesti käännellen.
  • Kaada jäädykeseos kylmällä vedellä kasteltuun vuokaan. Peitä foliolla tai kannella ja anna jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään.
  • Anna jäädykkeen pehmetä 20 – 30 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa tarjoilulautaselle ja koristele tuoreilla mintunlehdillä. Tarjoa lisäksi juuri sulaneita pakastemarjoja.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Jälkiruoat, makeiset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Marjat, Yrtit, idut ja versot, pinaatti