Sök efter recept

Mehevä punajuurilasagnette

Mehevä punajuurilasagnette
Portioner
Ohje
  • 4 isoa punajuurta
  • 1 palsternakka
  • 1 iso purjo
  • 2 tl öljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua pippuria
  • 1 rkl kuivattua timjamia
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 7 dl vettä
  • 200 g sulatejuustoa
  • 200 g kuviopastaa, esim. piccolo lasagnettea
  • 1 dl juustoraastetta
  • tuoretta timjamia
  • Kuori punajuuret ja palsternakka.
  • Leikkaa juurekset ohuiksi suikaleiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi.
  • Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Leikkaa purjonpuolikkaat viipaleiksi.
  • Kuumenna öljy tilavassa pannussa ja kuullota kasviksia noin 10 minuuttia.
  • Mausta ja ripottele pannuun jauhot.
  • Kääntele kasviksia niin, että jauhot levittyvät ympäri kasviksia.
  • Kaada pannuun vesi ja sekoita, kunnes seos alkaa kiehua.
  • Vähennä lämpötilaa ja keitä noin 3 minuuttia välillä sekoittaen.
  • Lisää juusto nokareina ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku.
  • Levitä pasta uunivuokaan ja kaada päälle punajuurikastike.
  • Sekoita aineksia kevyesti nostamalla.
  • Ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • Kypsennä lasagnettea uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
  • Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista ja ripottele pinnalle tuoretta timjamia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat