Mehevä punajuurilasagnette
Portioner
Ohje
- 4 isoa punajuurta
- 1 palsternakka
- 1 iso purjo
- 2 tl öljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua pippuria
- 1 rkl kuivattua timjamia
- 0.5 dl vehnäjauhoja
- 7 dl vettä
- 200 g sulatejuustoa
- 200 g kuviopastaa, esim. piccolo lasagnettea
- 1 dl juustoraastetta
- tuoretta timjamia
- Kuori punajuuret ja palsternakka.
- Leikkaa juurekset ohuiksi suikaleiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi.
- Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Leikkaa purjonpuolikkaat viipaleiksi.
- Kuumenna öljy tilavassa pannussa ja kuullota kasviksia noin 10 minuuttia.
- Mausta ja ripottele pannuun jauhot.
- Kääntele kasviksia niin, että jauhot levittyvät ympäri kasviksia.
- Kaada pannuun vesi ja sekoita, kunnes seos alkaa kiehua.
- Vähennä lämpötilaa ja keitä noin 3 minuuttia välillä sekoittaen.
- Lisää juusto nokareina ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Tarkista maku.
- Levitä pasta uunivuokaan ja kaada päälle punajuurikastike.
- Sekoita aineksia kevyesti nostamalla.
- Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä lasagnettea uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
- Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista ja ripottele pinnalle tuoretta timjamia.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat