Sök efter recept

Mehevä omenapiirakka

Portioner
Taikina
  • 5 dl piimää
  • 2 dl pullomargariinia
  • 2.5 dl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kauraleseitä
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl kardemummaa
Täyte
  • 1 kg omenoita
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 1 dl mantelirouhetta
  • Sekoita vehnäjauhoihin leseet, sooda ja kardemumma.
  • Sekoita keskenään esimerkiksi puuhaarukan avulla piimä, juokseva margariini, sokeri sekä jauhoseos.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
  • Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Lado omenalohkot taikinan päälle limittäin. Ripottele päälle sokeria, kanelia ja mantelirouhetta.
  • Paista 200-asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset