Mehevä omenapiirakka
Annosmäärä
Taikina
- 5 dl piimää
- 2 dl pullomargariinia
- 2.5 dl sokeria
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kauraleseitä
- 2 tl soodaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 kg omenoita
- 0.5 dl sokeria
- 2 tl jauhettua kanelia
- 1 dl mantelirouhetta
- Sekoita vehnäjauhoihin leseet, sooda ja kardemumma.
- Sekoita keskenään esimerkiksi puuhaarukan avulla piimä, juokseva margariini, sokeri sekä jauhoseos.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
- Huuhtele omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Lado omenalohkot taikinan päälle limittäin. Ripottele päälle sokeria, kanelia ja mantelirouhetta.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin puolen tunnin ajan.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: