Mausteinen kasvishöystö
Portioner
Ohje
- 200 g parsakaalia
- 200 g kukkakaalia
- 4 kpl kuorittua porkkanaa
- 150 g kesäkurpitsaa
- 1 kpl kuorittu punasipuli
- 100 g salaattifenkolia tai amerikansalaattia
- 0.5 dl ruokaöljyä
- 1 tl currya
- 0.5 tl mustapippurirouhetta
- 0.5 tl jauhettua kanelia
- 0.5 tl jauhettua inkivääriä
- 0.5 tl kardemummaa
- 3 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
- 2 rkl hunajaa
- suolaa
- tuoretta timjamia
- tuoretta oreganoa
- Esikäsittele kasvikset. Paloittele kaalit ja porkkanat. Halkaise kesäkurpitsa ja poista pehmeä sisus. Leikkaa puolikkaat vinoiksi viipaleiksi. Leikkaa punasipuli lohkoiksi ja suikaloi salaattifenkoli tai amerikansalaatti.
- Kuumenna öljy laakeassa padassa tai paistokasarissa. Kiehauta mausteet ja valkosipulimurska öljyssä. Lisää kasvikset ja kypsennä niitä, keskilämmöllä, silloin tällöin sekoittaen 10-15 minuuttia. Jos käytät amerikansalaattia, lisää se kypsentämisen loppuvaiheessa.
- Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää silputut tuoreyrtit viimeisenä. Ruokaisamman saat lisäämällä mukaan paistettuja broilersuikaleita.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Höystöt ja curryt, Juurekset, Kaalit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät