Hae reseptiä

Mausteinen kasvishöystö

Annosmäärä
Ohje
  • 200 g parsakaalia
  • 200 g kukkakaalia
  • 4 kpl kuorittua porkkanaa
  • 150 g kesäkurpitsaa
  • 1 kpl kuorittu punasipuli
  • 100 g salaattifenkolia tai amerikansalaattia
  • 0.5 dl ruokaöljyä
  • 1 tl currya
  • 0.5 tl mustapippurirouhetta
  • 0.5 tl jauhettua kanelia
  • 0.5 tl jauhettua inkivääriä
  • 0.5 tl kardemummaa
  • 3 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
  • 2 rkl hunajaa
  • suolaa
  • tuoretta timjamia
  • tuoretta oreganoa
  • Esikäsittele kasvikset. Paloittele kaalit ja porkkanat. Halkaise kesäkurpitsa ja poista pehmeä sisus. Leikkaa puolikkaat vinoiksi viipaleiksi. Leikkaa punasipuli lohkoiksi ja suikaloi salaattifenkoli tai amerikansalaatti.
  • Kuumenna öljy laakeassa padassa tai paistokasarissa. Kiehauta mausteet ja valkosipulimurska öljyssä. Lisää kasvikset ja kypsennä niitä, keskilämmöllä, silloin tällöin sekoittaen 10-15 minuuttia. Jos käytät amerikansalaattia, lisää se kypsentämisen loppuvaiheessa.
  • Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää silputut tuoreyrtit viimeisenä. Ruokaisamman saat lisäämällä mukaan paistettuja broilersuikaleita.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Höystöt ja curryt, Juurekset, Kaalit, Pata- ja vokkiruoat, risotot, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät