Marjaleivokset ilman uunia
Portioner
Ohje
- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 1 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
- 1 dl kermaa
- 1 dl maitoa
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl kanelia
- 0.25 tl kardemummaa
- 0.25 tl suolaa
- 2 dl vaahtoutuvaa kermaa
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 tl vaniljasokeria
- puna-, musta- tai valkoherukoita tai vadelmia (tomusokeria)
- Sekoita sokeri ja munat keskenään. Lisää öljy, kerma ja maito sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.
- Paista taikinasta kakkusia ohukaispannulla miedolla lämmöllä molemmilta puolilta. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaahto juoksevalla hunajalla (jos hunaja on jähmeää, lämmitä sitä hetki mikrossa) sekä vaniljasokerilla.
- Pane leivosmaiset kakkuset tarjoiluastiaan ja pursota tai lusikoi päälle kermavaahtoa. Koristele pinta haluamillasi marjoilla tai tee marjoista sekoitus. Voit koristelella tarjoiluastian reunat herukan- tai vadelmanlehdillä. Jos haluat, sihtaa leivosten pinnalle vielä tomusokeria.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: