Marinoitu kukkakaali-tomaattisalaatti
Portioner
Ohje
- 1 kukkakaali
- 6 tomaattia
- 1 ruukku(a) jääsalaattia
- 1 ruukku(a) lollo rossoa
- 1 ruukku(a) rucolaa
- 1.5 dl öljyä
- 0.5 dl viinietikkaa
- 0.5 tl suolaa
- mustapippuria
- 1 dl hienonnettuja mausteyrttejä, esim. persiljaa ja rakuunaa
- Sekoita marinadin ainekset keskenään.
- Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja viipaloi tomaatit. Kaada marinadi kasvisten päälle. Anna maustua kylmässä vähintään kaksi tuntia.
- Revi ruukkusalaatit salaattivadille ja asettele kukkakaalit ja tomaatit salaattien päälle. Kaada marinadikastiketta joukkoon.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Kaalit, Salaatit, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät